Logo nedir? Sözcük manaı olarak nesep alınlığı dilimizde amblem olan, bir medarımaişetin, faaliyetin, organizasyonun yapkaloriı, manaını, karakterini sembolize fail şekillerdir. Bir logo tasarımı anlamsal olarak medarımaişetletmenin yahut organizasyonun sütun olarak yaptığı medarımaişeti sembolize edebileceği kabilinden, markanın kendi manaı ile de sembolleştirilebilir, hatta bazı çdüzenışmalarda kavramlar soyutlaştırılarak farklı ciğererik ve anlamlara iye mümkün.
Sorusu sorulduğunda kelime manaının haricinde, birfena logo ve amblem çeşidi vardır. Logo tasarım esnasında tasarımı meydana getirecek olan şahıs yahut kuruma neyin ve nite aktarıldığı berenarı önemlidir. Başka taraftan logo tasarım çdüzenışmasını meydana getirecek şahıs yahut kurumun sizi nite anladığı ve logo çdüzenışmanızı nite değerlendirdiği sonucunda ortaya çıkacak olan çdüzenışma sizin, medarımaişetletmenizin ve bundan sonraki çdüzenışmalarınızın temelini atacak olan “logo tasarım çdüzenışması” olacaktır.
Logo yalnızca şekil ve sembol değil, yazı karakterinin kendisi, yazı karakterinin değmedarımaişettirilmiş ve düzenlenmiş hali yahut marka ciğerin yeni yazı karakteri oluşturulmasıyla da tasarlanabilir. Bu tip çdüzenışmalara logo değil, logotype denilir. Logotype ansızın çok iş sahaı ile faaliyette kâin şirketler ciğerin elan çok yeğleme edilebilir. Hareketsiz bir sektörde canlılık gösteren medarımaişetletmelerin umumiyetle logoları kesimü özümleme paha. Fakat ansızın lüks kesim ile uğraşılıyorsa bütün sektörleri logoda tayin etmek imkansızdır.
Logo ne medarımaişete yarar?
İşletmeler ciğerin logo yahut logotype eğer olmazsa olmazlardandır. Her nite markası olmayan bir işletme eğer olmazsa logo yahut logotype’sız bir markada düşünülemez. Bu makaleyi okuduğunuz saat aklınızdan Koç, Vestel, İş Bankası markalarını geçirin. Aklınıza logoları ile beraberinde gelmemiş olması imkansızdır. Beko markasını geçirin, evet aklınıza Beko’nun güncellenen yeni logosu geldi. Müzelik halini düşünmeye çdüzenışın. Markaların logoları olmadan hakikaten marka olmaları neredeyse imkansızdır.
Bu sebeple medarımaişetletmenize kurumsal bir tasar hazırlayarak yolunuza bek adımlarla devam edebilmek hesabına “logo tasarım” çdüzenışması ile çıbanlayın.
Logo ideogram, sembol, amblem, ikon kabilinden bir grafik öğesiye bütünleşik olan logo yazkaloriı (logotype) söyleyiş paha. Ticari markaların, kurumların ve hatta kâh kişilerin bir zevahirte tanılamanmasını sağlayan medarımaişetaretlerdir. Tipik bir logo firmaların başkalık edilmesini, diğerlerinden ayrılmasını sağlayan nitelik, font, şekil ve görsellerdir.
Sade, kolayca anlaşılır, hatırlanması kolayca, mümkün evetğunca az sayıda renkten oluşorospuıdır. Her çtay baskı ve boy bos tekniği ile problemsiz kullanılabilir olmalı, çok değersiz ölçülerde teferruatlar kaybolmamalı, çok koskocaman ölçülerde dağınık görünmemelidir. Her türlü ölçüde ve yüzeyde okunabilir olmalıdır.
Özgün olmalıdır. Sair şirket ya da ürünlere ilgili logolar ile karışıklığa münasebet vermemeli, hatta çağrıştırmamalıdır. Kopyalanan ya da esinlenen logolar o ürün ya da firmaya koskocaman mazarrat verir.
Logo tasarımcıyı değil ürün ya da firmayı yansıtmalıdır. IBM logosunun tasarımcısı Paul Rand’e nazaran logoyu üreten tasarımcıdır fakat oluşturan firmanın kendisidir. İlgili yapıun ya da ürünün özelliklerini yansıtmalıdır. Seçilen ya da tasarlanan font şirketin derunğine akla yatkın olmalıdır. Antrparantez kurumun kendisini nite tanılamamladığı ve kurumu yansıtan kavramların neler olduğunu bilmek logonun tasarım aşamasında önemli unsurlardır.
Logo sadeliğinin taliınöbet lüzumlu rengi lüzumlu şekli itibariyle farklı koşullarda görüldüğü saat birlikte sıkıntısızılda lafıcı olmalıdır.
Farklı bir ülkeye ilgili ürün ya da şirket ciğerin logo tasarlanacağı saat o ülkenin renklere yüklediği anlamlar ve kültürleri karşı bilgi sahibi olunmalıdır. Özellikle bir simge kullanılacağı saat simgenin taşıyacağı mana bakımında bu bilgi çok önemlidir.